Gio

Zanger Gio (Giovanni Jap-Ngie) was al een entertainer toen hij nog maar net kon lopen. Hij groeide op te midden van musici, en wist al op jonge leeftijd dat hij niets liever wilde dan op het podium staan. Op zijn zesde zat hij al in een dansgroep met zijn neefjes, waarmee werd opgetreden in clubs en discotheken. De jonge Gio leerde zich al snel aan om zelf teksten te schrijven, melodieën te componeren en muziek te produceren. Hij begon op zijn achtste eigen liedjes te schrijven en was regelmatig in de studio te vinden. Hij is pas twaalf wanneer hij voor zichzelf een complete show uit de grond stampt, met zijn eigen liedjes en een volledige choreografie.

Vanaf dan is hij regelmatig te vinden in de Cruise Control Studio’s in Amsterdam, het kloppende hart van de nationale r&b-scene waar bijvoorbeeld ook de carrières van Romeo, Sat-R-Day en Re-Play begonnen. Zijn eerste single “Magic” is volgens Gio, die op dat moment een opleiding piano en zang volgt aan het Conservatorium, een goed voorproefje van wat van hem te verwachten valt: een mix van muzikale stijlen die het r&b-genre ontstijgt.

Zijn tweede single “Fantasy Girl” is een grote hit in Nederland maar ook in bijvoorbeeld Duitsland en Zweden. Vanaf 2005 is er samenwerking met diverse andere grote artiesten zoals Damaru, Darryl, Yes-R, Partysquad en Ali B, met deze succesvolle rapper doet Gio een honderdtal optredens met de theatershow : Het leven van de straat. Ook komen er een aantal singles met Ali B uit. De meest bekende is de nr 1 hit “Groupie Love” [2007] waarvan Gio de leadzanger is.

In 2007 komt GIO met zijn eerste eigen Nederlandstalige productie “Zonder Jou”, in de scene is de plaat al snel een hit, maar het grote publiek moet toch nog even wennen aan een Nederlands zingende Gio. En dat gebeurt in december 2007 als het meesterwerk “Denk Aan Jou”  ter promo word gedraaid bij de grote radiostations. De vraag naar het nummer is al enorm terwijl de single eigenlijk pas geplanned staat voor eind januari 2008.  Op YouTube is de clip inmiddels 6.000.000 keer bekeken.

Door de jaren heen maakt Gio nog diverse hits. En nee die staan niet steevast in de top 40 maar Gio heeft een bijzondere fanbase opgebouwd en presteert het keer op keer om met zijn muziekvideo’s een miljoenenpubliek te bereiken. 

Gio is populair bij de jeugd van 8 tot 80 en met zijn charmante verschijning de ideale schoonzoon.

GIO

1 x 30 minuten
Incl. of Excl. B-set / Techniek

Meer informatie