DJJOSE

 

Energiek, getalenteerd en in staat zichzelf nog steeds iedere keer opnieuw uit te vinden: Jos is een absolute topper op het gebied van Dance-muziek!

De hits die hij achtereenvolgens produceerde, alleen of in samenwerking met anderen, hebben hem wereldwijd status gebracht. Jose is een bekend gezicht geworden in de Nederlandse en internationale clubscene en ook op grote evenementen wordt hij veel gevraagd.

Jose gebruikt een moderne mix van verschillende stijlen. Hij weet een herkenbaarheid te creëren, waardoor zijn muziek toegankelijk wordt, zonder commercieel te worden: hij draait namelijk nét even die andere mix, waardoor het herkenbare met iets nieuws wordt gecombineerd.

De ervaring die Jose meebrengt, maakt dat hij makkelijker in staat is zijn publiek te lezen. Waar eind jaren ’90 de focus op tempo lag, weet Jose nu de diepgang te vinden die het huidige publiek zoekt door gevoeligere tonen, mooiere vocalen en energieke tracks. Jose wil het publiek meenemen in een verhaal waarin hij hen betrekt door te communiceren vanuit de DJ-booth en door nog steeds iedere keer kritisch naar zijn eigen werk te luisteren.

De nieuwste release “You’re All I Need” belooft een heel speciale single te worden. Er is voor deze track speciaal toestemming gevraagd om vocals van Phill Collins’ “Something Happened on the Way to Heaven” te gebruiken.

Jos Klaster werd geboren op 24 maart 1966 in Meppel. Van jongs af aan vindt hij in muziek zijn passie. Als tiener ontdekt hij de kracht van de mix door platen als “Relax” van Frankie Goes To Hollywood en “High Energy” van Evelyn Thomas. Hij begint met draaien op schoolfeesten in Steenwijk onder zijn eigen naam.

Zijn talent wordt eigenlijk vrij snel ontdekt en hij krijgt op jonge leeftijd een residentie aangeboden in Bar Dancing “Chez Jean” (Steenwijk), waarna meerdere clubs volgen. In de regio is Jos dan al een fenomeen en hij draait in clubs als “Locomotion” (Steenwijk) en “Lord Nelson” (Meppel). Bij de Lokale Omroep Steenwijk (SLOS) presenteert Jos vervolgens ook diverse radioprogramma’s.

Als hij 24 is, draait hij in “Musichall X-Ray” in Zwolle en wordt door de manager opgegeven voor een mixwedstrijd van Dance Update, georganiseerd door Alex van Oostrom. Omdat Jos Klaster niet zo’n spectaculaire naam is, wordt hij omgedoopt in DJ JOSE en onder die naam wordt Jos een grote bekende in het clubcircuit. Hij draait in vrijwel alle Nederlandse clubs en discotheken en werkt samen met drive-in shows, waardoor zijn naamsbekendheid groeit.

In 1996 wordt Jos de A&R en productmanager van platenmaatschappij Ala Bianca BLX en Media Records BLX. Omdat er steeds meer vraag naar DJ Jose komt, gaat hij vanaf 2001 verder als fulltime DJ.

Ook internationaal is Jose een veelgevraagd DJ. Hij heeft gedraaid in Turkije, Albanië, Griekenland en Israel en draait nu nog regelmatig in, Noorwegen, Polen, Rusland en de Nederlandse Antillen. Evenementen als Mysteryland, Dance Valley, Free Festival en Trance Energy zijn hem niet vreemd en hij resident DJ bij Exceptionnel, Filemon in Utrecht, Peppermint Club on Tour, Ibiza Catamaran Parties en AMS2IBZ.

Op producerend vlak heeft Jose al een hele reeks grote hits op zijn naam staan. Na “Wrong=Right” (1998) en “House of Justice” (1999) volgden de singles “II Symbols” (2001), “Access” (2001) en “Hesitate” in 2003. Deze laatste was ook in Engeland, Oostenrijk en Duitsland een grote hit.

De opvolger liet even op zich wachten maar twee jaar later stond “Stepping in To The Beat” (2005) in de hitlijsten van Engeland, Frankrijk, Spanje en Portugal. De meeste van deze platen werden in samenwerking met collega DJ/Producer G-Spott (Richard van Schooneveld) geproduceerd.

In 2006 komt Jose met de release van zijn single “Dedication”, het resultaat van een samenwerking met DJ/Producer John Marks. De plaat gaat in het buitenland helemaal los, maar Nederland blijft achter.

Met “Turn The Lights Off” laat Jose zien dat hij ook nog steeds dikke hits in eigen land kan scoren en in het voorjaar van 2007 stijgt de single naar de hoogste regionen in de Nederlandse Top 40 (in dezelfde week 538 Dance Smash en Grand Slam bij Slam FM). Ook in de rest van Europa komt de plaat in alle dancecharts voor. De opvolger “Physical Attraction” werd eind 2007 uitgebracht, met weer een Top 40 notering. De hit staat lange tijd op alle radio playlists.

“Turn The Lights Off” wordt in 2009 opnieuw en wereldwijd uitgebracht door Idol Incorporated Music Management in Denemarken. Daarna werkt 2009 Jose nogmaals samen met John Marks aan zijn volgende singles “Like That” (538 Dance Smash) en “Killer Emotion” (Grand Slam bij Slam FM).

De release “Rendez Vous” volgt in januari 2011. Het is het eerste resultaat van een samenwerking tussen Jose en de producer van meerdere grote dance-acts. De vocalen op de plaat zijn van Stephen Pickup. In 2011 volgen nog een re-release van “Hesitate” en “DJ Jose presents: J.K. Music”. Deze laatste plaat is door Riger Sanchez gebruikt voor zijn compilatie-album “Release Yourself”.

Julie 2012 staat de release van "You're All I Need" gepland met hierin een vocal sample uit Phil Collins’ - "Something Happened On The Way To Heaven". Deze release gaat onder andere gepaard met een remix van house-legende Olav Basoski (Work/Spinning Records).

Jos wil graag zijn kennis, energie en passie voor het vak delen met anderen. In 2011 is hij bij toeval in contact gekomen met de Pioneer DJ School, waar hij nu meer dan een jaar mix-instructor is. Door talentvolle DJ’s een basis te geven, investeert hij zijn kennis en ervaring in de toekomst van muziek en levert hij tegelijk een positieve bijdrage aan de maatschappij. Jos geeft ook regelmatig masterclasses en DJ Clinics voor bedrijven.